المقادير:
للكراميل:
- ثلثين كوب سكر
- 3 ملاعق كبيره زبده مقعطعه مكعبات بدرجه حراره الغرفه
- 6 شرائح اناناس طازج او معلب مقطع دوائر او علي حسب حجم الصيينيه
للكيك:
- كوب ونصف دفيق + 2 ملعقه بيكنج بودر+ ربع ملعقه صغيره ملح
- ا استك زبده= 100 جم= 6 ملاعق كبيره بدرجه حراره الغرفه
- 2 بيضه بدرجه حراره الغرفه
- ثلاث اربع كوب سكر
- ملعقه صغيره فانيليا سائله او رشه فانيليا
- بشر برتقاله
- نصف كوب عصير برتقال او استبداله بلبن (حليب)
الطريقه:
- صينيه حجمها تقريبا 22 او 24 او صينيه اقل شويه من صينيه المتوسطه
- نسخن الفرن 170 درجه مئويه او 350 فرنهنيت
- نضع صينيه علي البوتجاز ونسخنها ثم نضع السكر ونحركه قليلا حتي يذوب ثم نضيف الزبده وبمجرد انها تبدء تسيح نقلب ونرفع الصيينيه من علي النار
- نرص شرائح الاناناس ونتركها جانبا
- نخلط الدقيق والبودر والملح وننخله ونتركه جانبا
- في وعاء عميق نضع الزبده والسكر ونخفق بالمضرب الكهربي حتي نحصل علي قوام ناعم وخفيف ثم نضع البيض بيضه بيضه مع الخفق ثم الفانيليا وبشر البرتقال
- نقوم بوضع شويه دقيق ثم نخفق بالمضرب ثم شوبه عصير او لبن ثم دقيق ثم باقي العصير واخر حاجه هتبقي اخر شويه من الدقيق
- ثم نقلب بملعقه سباتيول للتاكد من ان المكونات تجانست ونضعها فوق الاناناس في الصيينيه وندخلها الفرن
- لمده 45 دقيق ولما تخرج هنسيبها دقيقه بس ونقلبها مباشره علي طبق التقديم وتترك لتبرد
- والكميه المتبقيه بعد الاكل تحفظ في التلاجه لان الاناناس ممكن يحمض
وبالهنا ولشفا...............
Dina Nada
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق