الثلاثاء، 21 يناير 2014

كيكه الأناناس المقلوبة upside down cake



المقادير:

للكراميل:
  • ثلثين كوب سكر
  • 3 ملاعق كبيره زبده مقعطعه مكعبات بدرجه حراره الغرفه
  • 6 شرائح اناناس طازج او معلب مقطع دوائر او علي حسب حجم الصيينيه

للكيك:
  • كوب ونصف دفيق + 2 ملعقه بيكنج بودر+ ربع ملعقه صغيره ملح
  • ا استك زبده= 100 جم= 6 ملاعق كبيره بدرجه حراره الغرفه
  • 2 بيضه بدرجه حراره الغرفه
  • ثلاث اربع كوب سكر
  • ملعقه صغيره فانيليا سائله او رشه فانيليا
  • بشر برتقاله
  • نصف كوب عصير برتقال او استبداله بلبن (حليب)

الطريقه:
  • صينيه حجمها تقريبا 22 او 24 او صينيه اقل شويه من صينيه المتوسطه
  • نسخن الفرن 170 درجه مئويه او 350 فرنهنيت
  • نضع صينيه علي البوتجاز ونسخنها ثم نضع السكر ونحركه قليلا حتي يذوب ثم نضيف الزبده وبمجرد انها تبدء تسيح نقلب ونرفع الصيينيه من علي النار
  • نرص شرائح الاناناس ونتركها جانبا
  • نخلط الدقيق والبودر والملح وننخله ونتركه جانبا
  • في وعاء عميق نضع الزبده والسكر ونخفق بالمضرب الكهربي حتي نحصل علي قوام ناعم وخفيف ثم نضع البيض بيضه بيضه مع الخفق ثم الفانيليا وبشر البرتقال
  • نقوم بوضع شويه دقيق ثم نخفق بالمضرب ثم شوبه عصير او لبن ثم دقيق ثم باقي العصير واخر حاجه هتبقي اخر شويه من الدقيق
  • ثم نقلب بملعقه سباتيول للتاكد من ان المكونات تجانست ونضعها فوق الاناناس في الصيينيه وندخلها الفرن
  • لمده 45 دقيق ولما تخرج هنسيبها دقيقه بس ونقلبها مباشره علي طبق التقديم وتترك لتبرد
  • والكميه المتبقيه بعد الاكل تحفظ في التلاجه لان الاناناس ممكن يحمض
وبالهنا ولشفا...............

Dina Nada

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق