الثلاثاء، 14 يناير 2014

pizza dough (عجينه البيتزا )




المقادير:

  • 3 كوب دقيق جميع الاستخدامات
  • 1ملعقه كبيره خميره فوريه - رشه سكر
  • 1ونص ملعقه صغيره ملح
  • 1كوب ماء دافئ
  • زيت زيتون




الطريقه:

  • يوضع في اناء عميق الدقيق والملح ويخلط باليد
  • تذوب الخميره في ربع كوب ماء دافئ ورشه سكر وتترك جانبا حتي تتكون الفقاقيع علي السطح
  • تضاف لخليط الدقيق وتقلب ثم يتم اضافه الماء تدريجيا حتي يتكون عجين وويتم عجنها علي الرخامه او في طبق واسع جيدا حوالي 6 ل 10 دقائق حتي تصبح ملساء وناعمه السطح
  • تكور وتدهن البوله بزيت الزيتون ويوضع بداخلها كره العجين وتقلب حتي يغطيها الزيت بطبقه رقيقه وتغطي ببلاستك فيلم او بقماشه جيدا ثم تتترك لتخمر ولما يتضاعف حجمها
  •  تقسم العجينه ل 4 كور وتغطي جيدا وتوضع في الثلاجه من 12- 24 ساعه بس انتي لومستعجله اعمليها من بليل واستخدميها تاني يوم او اعملها الصبح بدري وحطيها وقبل ماتستخدميها طلعيها من التلاجه بحوالي ساعه المهم هتتضاعف وتاخد درجه حراره الغرفه ثم تفرد علي سطح مرشوش بالدقيق وقبل ماتبدئ في فرد العجينه هتكوني مسخنه الفرن علي اعلي درجه حراره لانك هتحطيها وبتاخد حوالي بالكتير 10 دقائق وبتكون خلصت
  • وضعها في لتلاجه بيخليها تختمر ببطئ فبيخلي العجينه رائعه وطريه وانا جربت طرق كتير للبيتزا بس لم يكن فيها اي اضافه زبادي كلها بتعتمد علي دقيق وملح ومياه وخميره وزيت زيتون
  • وممكن تعجينها وتستخدميها بعد ماتخمر علطول بس المهم جدا عمليه العجن هتاخد منك 10 دقائق لان العجن مهم جدا في عمل البيتزا


وبالهنا والشفا


Dina Nada

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق