الجمعة، 17 يناير 2014

المحوجه traditional sweet from egypt) Mehawega

المحوجه علي طريقه أمي:


المقادير :

  • كيلو دقيق
  • نص كيلو سكر
  • نصف كوب سمن
  • كوب وربع زيت ذره
  • 2 معلقه كبيره جوز هند
  • 2 ملعقه كبيره سمسم
  • تلات اربع كوب لبن
  • ونصف كوب ماء
  • 3ملعقه صغيره خميره بسكوت
  • 1 ملعقه صغيره بيكنج بودر
  • 1 قرطاس محوجه لكيلو دقيق
الطريقه:

  • يخفق الزيت والسمن والسكر بالمضرب الكهربي حتي يذوب السكر ثم يضاف اللبن والماء
  • يخلط الدقيق وقرطاس المحوجه والبودر والخميره البسكوت وجوز الهند والسمسم 
  • ثم يضاف غلي المواد السائله ويعجن حتي تلم العجينه معاكي 
  • تفرد في صواني مدهونه زيت وترش علي الوجه سمسم ويكون سمكها في الصينييه نصف سم لانها هتنفش 
  • وندخلها فرن متوسط ساخن مسبقا ولما تقرب تستوي بتطلعيها تخرطيها بالسكينيه وتدخليها لان لما تستوي وتبرد هتنشف مش هتعرفي تخرطيها 
  • ولما تستوي بتطليها من الفرن وتسبيها في الصواني لحد لما تبرد وتطلعيها بالسكينيه 
  • وتحفظ في اكياس بلاستك محكمه الغلق ..

وبالهنا والشفا........



Dina Nada

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق