الثلاثاء، 21 يناير 2014

سويسرول بالشوكلاته Swiss roll



المقادير :

  • ربع كوب كاكاو بودر غير محلي ومنخول
  • ثلث كوب دقيق + 1 ملعقه كبيره دقيق منخول+ نصف ملعقه بيكنج بودر
  • رشه ملح - ملعقه صغيره فانيليا سائله او رشه فانيليا بودر
  • 3 بيضات كبار + 2 صفار بيضه بدرجه حراره الغرفه
  • نصف كوب سكر بودره
  • 4 ملاعق كبيره زبده سايحه بارده= نصف استك زبده= 50 جم زبده 


للحشو:

  • كريمه مخفوقه
  • وهنحتاج سيرب خفيف عباره عن نصف كوب سكر وعليه كوب ماء وعصره لمون ونحطهم علي النار لحد لما يغلي ونطفي ونسيبه يبرد تماما



الطريقه:

  • اولا هنسيح الزبده ونسيبها تبرد
  • هنشغل الفرن علي 450 درحه فرنهيت او 230 درجه مئويه ونثبت الرف الشبكي الاوسط في منتصف الفرن
  • هنحتاج صاج متوسط او مقاس 17ونص في 12 ونص
  • هندهن الصاج زيت ونحط ورقه زبده او ورقه خبز وبعدين ندهنها زيت ونعفرها ببكاكاو بودر ونكون متاكدين ان مافيهوش كتل
  • في وعاء ننخلط الدقيق والملح والكاكاو البودر والبيكنج بودر وننخلهم 
  • في وعاء عميق نضع البيض والسكر البودر ونخفهم علي سرعه متوسطه لمده دقيقتين ثم علي سرعه عاليه لمده 4 دقائق ويكون الخفق في اتجاه واحد حتي يتضاعف الحجم وعندما نرفع المضرب الكهربي ونرسم حرف 8 يظل ثابت 
  • هنضيف الدقيق علي دفعات مع التقليب باسباتيول او ملعقه خشب من اسفل لاعلي حتي لايخرج الهواء
  • ثم بعد التاكد من خلط المواد الجافه جيدا يتم اضافه الزبده السايحه البارده من علي جانب الوعاء وخفقها من اسفل لاعلي 
  • ثم يفرد الخليط في الصاج ويدخل الفرن المحمي مسبقا لمده من 6 ل 7 دقائق حتي نتاكد من سواه باننا نضع طرف السكين لما يطلع نضيف يبقي استوي
  • هنكون مجهزين فوطه مطبخ قماش وعليها ورقه زبده وممكن نرش عليها كاكاو بودر او من غير اناعن نفسي مارشتش 
  • اولماالصاج يطلع من الفرن بالسكينه نعمل الحواف عشان نتاكد انها مش لزقه ثم نقلبها علي ورقه الزبده ونشيل الورقه اللي ليه براحه ثم نلفه بالفوطه وعليها ورقه الزبده علي هيئه رول ونتركه جانبا حتي يبرد تماما
  • لما يبرد تماما هنفتحه ثم باستخدام فرشه هندهنه براحه بالسيرب البارد في جميع الجهات مش كتير ثم نفرد الكريمه عليه ونرجع نلفه بالورق الزبده والفوطه القماش وندخله الثلاجه من نصف ساعه ل 3 ساعات قبل التقديم
  • ثم يثقطع حلقات ويقدم
  • من الممكن وضع قطع في طبق وفوقها بوله ايس كريم ثم صوص الشوكلاته ثم المكسرات كما بالصوره


وبالهنا والشفا
Dina Nada

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق