الجمعة، 17 يناير 2014

لافاش lavosh


المقادير:

  •  كوب دقيق عادي 
  • ثلث كوب دقيق قمح او ممكن استبداله بدقيق عادي 
  • 2 ملعقه كبيره سمسم
  • 2 ملعقه كبيره حبه البركه او استبدالها بالسمسم
  • 1 ملعقه كبيره زعتر ظازه مفروم او استبداله ب 1 ملعقه صغيره زعتر ناشف
  • 1 ملعقه كبيره ملح
  • ربع كوب زيت زيتون او زيت ذره
  • 1 ملعقه كبيره زيت سمسم او استبدالها باي نوع زيت
  • نصف كوب ماء
الطريقه:
  • يسخن الفرن علي درجه حراره متوسطه
  • في بوله يتم خلط الدقيق والسمسم والزعتر والملح
  • في بوله تانيه نخلط الماء والزيت ونضفهم علي الدقيق ونقلب بملعقه لحد لما يختلطو جيدا
  • نقسم العجينه 4 قطع ونفرد كل قطعه بالنشابه رقيق جدا ثم نقطعها دوائر مربعات مثلثات اي اشكال نحبها ونحطها في صينيه عليها ورقه زبده وندهنها بفرشه بزيت زيتون او زيت عادي وندخلها الفرن من 15- 18 دقيقه لحد لما تبقي دهبي ونطلعها ونسيبها تبرد وهتبقي مقرمشه زي اللي بتشتروها من الفرن وبعد ماتبرد تماما تحطوها في كيس بلاستك وتقفلو عليها عشان تفضل مقرمشه
ملحوظه/
من الممكن تقليل كميه الملح واستبدالها باننا نرش علي وش اللافاش جبنه رومي مبشوره

وبالهنا والشفا
Dina Nada

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق