الجمعة، 17 يناير 2014

صينيه البطاطا sweet potato



المقادير والطريقه:

بطاطا حوالي نص كيلو او كيلو ده علي حسب الكميه اللي عندك وحجم الصنيه اللي هتعملي فيها هنغسلقها بقشرها وبعدين نقشرها ونقطعها مكعبات ونحط عليه شويه مياه صغيرين يعني نص كوبايه مثلا وده برضه علي حسب الكميه بس ماتحطيش مياه كتير لان البطاطا بتستوي بسرعه واحنا عايزنها تشرب ميتها عشان ماتفقدش اي فيتامينات فيها وهتبقي مهروسه 

لما تبرد شويه هتحطيها في طبق عميق وتحطي عليها ملعقه سمنه وتقلبيها وتحطي عليها جوز هند مبشور يعني من 3 ملاعق لنص كوب برضه علي حسب كميه البطاطا اللي عندك وتحطي زبيب ونص ملعقه بيكنج بودر ونص ملعقه بيكربوناتو وسكر علي حسب الطعم يعني حطي شويه بشويه ودوقيها لحد ماتحسي ان طعمها مناسب وتحطي شويه لبن حوالي نص كوب برضه ورشه فانيليا وحته قشطه لوعندك يعني ملعقه كبيره او مش مهم لوماعندكيش وتقلبيها كويس وتحطي ملعقتين نشا وتقلبي كويس وتهريسها اوي لوكان فيها حتت مكلكعه حاولي تبقي كلها مهروسه كويس اوي وتجيبي صينيه مناسبه وتدهنيها سمنه وبعدين تحطي البطاطا وتفرديها ولوعايزة تحطيلها مكسرات علي الوش اوك اما لومش عايزة يبقي كفايا الزبيب اللي جواها وبعدين تحطي علي وشها قطع قشطه متفرقه علي كل السطح او حطي حتت سمنه متفرقه برضه علي سطح البطاطا عشان تحمر وبعدين تدخليها الفرن ولما تحسي انها استوت من تحت وحروفها احمرت بتشغلي الشوايه وتسبيها لحد لما وشها يحمر وطلعيها من الفرن وسبيها تبرد وقطعيها وبالهنا والشفا....

Dina Nada

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق